Pályázat - Gázszolgáltatásból kizárt társasházak támogatására

kepviselet 2013.07.19. 08:11

A Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsága a társasházaknak nyújtható visszatérítendő kamatmentes és vissza nem térítendő általános- és gázvezeték-felújítási támogatásra pályázatot ír ki a gázszolgáltatásból műszaki okokból kizárt társasházak gáz alap-, és felszálló vezetékek felújításának támogatására kamatmentes kölcsön formájában.

2013. évi költségvetésében 25 000 000,- Ft összeg keretet hagyott jóvá.

A pályázatot a gáz alap-, és felszálló vezetékek felújítási munkáinak támogatására lehet benyújtani, amennyiben a gázszolgáltató – Gázművek Rt. – a társasházat – igazoltan – kizárja a gázszolgáltatásból.

A támogatási összeg: a felújítási költség maximum 40 %-a, de maximum 1 000 000,- Ft, ha útfelújítás során zárták ki a társasházat az összeg: maximum: 1 200 000,- Ft.

A támogatás visszafizetésének időtartama:  500 000,- Ft támogatásig:      1 év

                                                                900 000,- Ft támogatásig:       2 év

                                                             1 200 000,- Ft támogatásig:       3 év.

Pályázatot benyújtani 2013. 04. hó 15. napjától a költségvetési keret felhasználásáig folyamatosan lehet a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodáin (Budapest VII. Erzsébet krt. 6. és Budapest VII Garay u 5.)

A pályázatot a kizárást követő 60 napon belül lehet benyújtani.

A pályázat benyújtásához csatolandó dokumentumok:

a)   Fővárosi Gázművek igazolása: a társasház gázszolgáltatásból történő kizárásáról szóló igazolás másolata a közgyűlés által felhatalmazott személy eredeti aláírásával hitelesített példánya.

b)   Közgyűlési jegyzőkönyv, jelenléti ív, (előírt tartalmú) tulajdonosi meghatalmazások másolata a közgyűlési tisztségviselők (közgyűlési elnök, jegyzőkönyvvezető, hitelesítők) által oldalanként eredeti aláírással hitelesített példánya. Közgyűlési határozat: a kérelem beadásáról, a pályázaton történő részvételre a közös képviselő felhatalmazásáról, a kizárás elhárításához szükséges munkákra a közgyűlés által elfogadott árajánlat összegéről, valamint a támogatás összegére az azonnali inkasszó engedélyezéséről szóló közgyűlési határozat.

c) A társasház önrészét bemutató igazolás: eredeti banki igazolás, vagy közgyűlési határozat a hiányzó önrész pótlásáról. (A társasháznak legalább 60%-os önrészt kell igazolni, vagy mellékelni kell a közgyűlés határozatát a hiányzó önrész pótlásáról.)

d) A társasháznak a kérelemhez mellékelni kell a felújításra vonatkozó legalább három árajánlatot.

 

(Forrás: http://www.erzsebetvaros.hu)

süti beállítások módosítása