Pályázat - A legtakarékosabb épület

kepviselet 2013.09.22. 18:44

Pályázat benyújtásának határideje: 2013.10.11.

A Pályázat tervezett eredményhirdetése: 2013. október vége

Kik pályázhatnak

Budapest közigazgatási határán belül található társasházak, lakásszövetkezetek, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek:

Pályázattal érintett épület:

-     iparosított technológiákkal épült,

-     távhővel ellátott (mind az épületfűtés, mind pedig a használati melegvíz-termelés hőforrását tekintve, utóbbinál teljesen kiépített cirkulációs rendszerrel rendelkezik),

-     korábbiakban már megvalósult a szekunder (épület) fűtési rendszer korszerűsítése,

-     rendelkezzen világítási rendszerrel a közös használatú terekben.

A pályázó tulajdonosi közösségének van érvényes és hatályos általános közüzemi szerződése a távhőszolgáltatóval.

 

Egyéb feltételek:

-    a Pályázati kiírásban szereplő feltételek teljesülését a FŐTÁV ellenőrizheti. Az ellenőrzésben a pályázó épületnek együtt kell működnie,

-       a Pályázó a Nevezési lap kitöltésével és aláírásával kijelenti és elfogadja, hogy a pályázathoz kapcsolódóan hang, kép- és mozgóképfelvétel készülhet, amelyet a FŐTÁV a jövőben bármikor térítés és külön engedélykérés nélkül szabadon felhasználhat,

-    a Pályázó tudomásul veszi, hogy nevét, a projekt tárgyát, a döntés időpontját (év, hónap), valamint a támogatás elnyerése esetén a támogatás összegét a FŐTÁV közzé teszi,

-    amennyiben a Pályázó a pályázati felhívásban, támogatási szerződésben meghatározott feltételeket nem teljesíti, akkor a támogatást és annak kamatait köteles visszafizetni,

-   abban az esetben, ha a Pályázó helyzetében változás áll be, illetve a pályázati célok megvalósítását akadályozó bármilyen esemény következik be, úgy Pályázónak a FŐTÁV-ot haladéktalanul értesítenie kell.

-   A Pályázó a Pályázati kiírásban előírt módon igazolja, hogy a tulajdonosi közösség a megfelelő arányban (SzMSz előírásai szerint) hozzájárult a pályázaton való részvételhez.

 

Nyeremények

A Pályázat nyertesei, egyenként 1 kWp villamos teljesítményű napelemet nyernek, a hozzá tartozó inverterekkel és szerelékekkel (a nyeremény a telepítés költségeit nem foglalja magában).

 

A pályázat elbírálásának szempontrendszere

A pályázatok három szempont mentén kerülnek elbírálásra: hőfelhasználás, vízfelhasználás

és villamosenergia-felhasználás.

1. Hőfelhasználás: a hőfelhasználás a 2012. évre vonatkozó teljes távhő-felhasználást foglalja magában. A panel lakóépületek méretbeli különbségeinek megfelelő arányosítása érdekében a kategorizálás az alapterületben kerül meghatározásra.

Kategóriák:

· 1 900 m² alapterület alatti épületek

· 1 900 m² és 5 700 m² alapterület közötti épületek

· 5 700 m² alapterület feletti épületek

 

2. Vízfelhasználás: a vízfelhasználás a 2012. évre vonatkozó hálózati ivóvíz felhasználást foglalja magában. Ebbe az épület közösségi vízfelhasználása és a bekötési vízmérőn mért összes vízmennyiség is beletartozik, amely magába foglalja a lakásokon belül felhasznált vizet is.

A vízfelhasználásra vonatkozó adatszolgáltatás a Pályázó felelőssége. Ehhez a mellékelt nevezési lap kitöltése szükséges.

 

3. Villamosenergia-felhasználás: a villamosenergia-felhasználás a 2006. és 2012. közötti évekre vonatkozó teljes felhasználást foglalja magában. Az adottságok közötti különbségek kiegyenlítése érdekében a fogyasztás mennyisége százalékos formában kerül összehasonlításra a pályázó lakóépületek között. Elsődleges szempont az épület által elért saját megtakarítások, az épület közös rendszereinek fogyasztására vonatkozóan.

A villamosenergia-felhasználás vonatkozó adatszolgáltatás a Pályázó felelőssége. Ehhez a mellékelt nevezési lap kitöltése szükséges.

 

A Pályázó vállalásai

-      A nyertes Pályázó vállalja, hogy a távhőszolgáltatásra vonatkozó általános közüzemi szerződést a Pályázat megvalósítását követő 5 évig nem szünteti meg.

-   A nyertes Pályázó vállalja, hogy Pályázat nyereményét 5 évig fenntartja. /Fenntartási kötelezettség/ (A napelemet nem értékesíti, üzemelteti stb.)

 

(Forrás: http://www.fotav.hu)

süti beállítások módosítása