Pályázat - Társasházak energetikai felújítására

kepviselet 2013.07.16. 12:07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet 2013. augusztus 15-től. Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramban költségvetési forrásból rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 834,2 millió forint.

A pályázaton az 1971 előtt, hagyományos technológiával, égetett tégla falazattal készült, legalább 20 lakásos társasházak vehetnek részt. A pályázat keretében utólagos finanszírozással vehető igénybe támogatás a lakások külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje, az épületek nyári hővédelmének javítása árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével, a homlokzatok és födémek hőszigetelése, az épületgépészeti felújítás, az elektromos korszerűsítés és a megújuló energiafelhasználás növelése (pl. napkollektor, hőszivattyú stb.) céljából.

Az egy társasház által igénybe vehető támogatás teljes összege nem haladhatja meg a 60 millió forintot. A beruházás megvalósításának költségén túl támogathatóak az energetikai szakértői, tervezői és szakhatósági díjak is a kivitelezési költségek maximum 7 százalékáig.

A pályázatokat 2013. augusztus 15-től 2013. szeptember 15-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani postai úton az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. címére.

(forrás: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium)

süti beállítások módosítása