Pályázat - Budapest I. kerület

kepviselet 2014.03.17. 09:40

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat

2014. évi épület felújítási pályázata

A 2014. évi pályázatra kizárólag azok az épületek pályázhatnak, ahol a közös tulajdonú utcai homlokzatának, valamint tető- és bádogos szerkezetének felújítását, kémény tetősík feletti részének felújítását, újraépítését kívánják elvégeztetni. A kiírás feltételeinek teljesítése esetén az épületek felújításához vissza nem térítendő önkormányzati támogatásban részesülhetnek.

Az Önkormányzat által - vissza nem térítendő támogatásra – ezúton meghirdetett pályázat feltételei az alábbiak:

A jelentkezés feltételei

1. A jelen kiírás szerinti pályázat benyújtása. A pályázatot legkésőbb 2014. április 14-én 12:00 óráig kell eljuttatni a Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájába (1014 Kapisztrán tér 1.). A jelentkezési adatlap az ügyfélszolgálati irodákon szerezhető be, valamint letölthető a www.budavar.hu honlap pályázatok hasáb Vagyoni Iroda hivatkozás alatt.

2. Pályázni csak eddig el nem végzett munkára lehet.

A pályázathoz csatolni kell:

1. Közgyűlési jegyzőkönyvet (meghatalmazással és jelenléti ívvel együtt) az épület azon döntéséről, amelyben a felújítási munkát és a hozzá biztosított pénzügyi forrást megszavazta.

2. Banki fedezetigazolást az épület nevére szóló és a felújítás céljára elkülönített összegről, mely legalább a teljes kiviteli összeg (kivitelezés + műszaki ellenőri díj + tervezés stb.) 50%-a. (Ez az összeg a pályázaton való indulás feltétele, a pályázaton nyert támogatás függvényében a tényleges önerő változhat.)

3. Műszaki leírást a tervezett munkáról (jelenlegi állapot, megvalósítandó cél, műszaki megoldás, stb.)

4. Homlokzat felújítás esetén mellékelni kell kettő db fényképet a homlokzatról, az épület alaprajzát és homlokzatrajzát, illetve ezek hiányában közölni kell a homlokzat szélességét és magasságát.

5. Tető felújítás esetén szakértői vélemények szakhatósági kötelezések (fa- és gombaszakértői, statikai szakvélemény).

6. A kivitelező tényleges árajánlatát, mely az anyag és munkadíjat is tartalmazza a tervezett felújításról. (Tekintettel arra, hogy az egyösszegű vagy a csak összesítőt tartalmazó árajánlat nem elemezhető az ilyen árajánlattal beadott pályázat nem értékelhető.) A felújítási munka várható költsége magában foglalhatja a kivitelezői költségen kívül a műszaki ellenőr díját és az építési engedélyezési eljárás költségeit. Abban az esetben, ha a kiviteli munka 4 millió Ft kivitelezési költség feletti csak versenyeztetés útján szabad vállalkozásba adni (Legalább 3 azonos műszaki tartalmú kivitelezői árajánlatot is be kell csatolni).

7. Azoknál a társasházaknál, ahol a közös képviselő nem a tulajdonostársak közül kerül ki, a beadott pályázat jelentkezési lapját két tulajdonosnak (Intéző Bizottság, Számvizsgáló Bizottság) is alá kell írnia.

 Az elbírálás szempontjai

1. Az Önkormányzat elsődlegesen azokat a jelentős felújítási munkákat kívánja támogatni, melyek a városkép javítását (homlokzat, kapuzat, tető, kémény tetősík feletti részének felújítását, újraépítését) segítik elő. (A kémények bélelésére jelen pályázat nem biztosít lehetőséget.)

Ezen túlmenően pályázni lehet belső udvari homlokzat, függőfolyosó, valamint lépcsőház felújítására is.

2. A városképi szempontból különösen leromlott állapotú, valamint a helyi védelem alatt álló épületek, illetve az energetikai jellemzők javítását eredményező felújítási munkák (homlokzat hőszigetelés, nyílászáró csere) a pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek. Indokolt esetben a Képviselő-testület a IV./1. pontban foglalt feltételektől eltérhet.

3. A támogatás mértéke összhangban van a műszaki állapottal, a városképi szempontokkal, valamint a keretgazdálkodás követelményeivel.

4. A pályázat további indokolás nélkül elutasítható:

- ha az a kiírás feltételeinek nem felel meg, vagy

- ha a pályázónak tartozása van az Önkormányzat felé, vagy

- ha a pályázó az Önkormányzat engedélye nélkül reklámhálót helyez ki.

5. Karbantartás illetve beruházás jellegű munka nem támogatható.

A pályázat elbírálása 2014. június 30-ig megtörténik. A döntésről minden pályázó írásbeli értesítést kap.

Forrás: budavar.hu

süti beállítások módosítása