Marad-e a közös képviselő?

kepviselet 2016.10.14. 10:27

Olvasói levél. A történet röviden:

A közgyűlésen lemondott a közös képviselő és a számvizsgáló bizottság, mégis maradtak a pozíciójukban.

Az éves beszámoló közgyűlésen több tulajdonos is jelezte a problémáját a beszámolóval kapcsolatban. A vita odáig fajult, hogy a közös képviselő és a számvizsgáló bizottság egyöntetűen lemondott. (Májusban volt megtartva a közgyűlés.) Megállapodtak, hogy egy hónapon belül a társasház egyik közös tulajdonú helyiségét biztonságossá teszik az iratok tárolására, és átszállít a közös képviselő minden iratot ide.

A tulajdonosok várták, hogy mindez megtörténjen, de semmi sem történt. Szeptemberig rákérdeztek párszor, hogy miért nem történik semmi, de semmilyen intézkedés nem történt. Majd amikor rákérdeztek, hogy milyen alapon kezeli még a házat a közös képviselő, és veszi fel a fizetését, a következő válasszal találkoztak. A közös képviselő és a számvizsgáló bizottság felmentése a májusi közgyűlésen semmis, mivel a felmentésük és az új közös képviselő valamint számvizsgáló bizottság választása nem szerepelt a napirendi pontok között, így ezen pontokban határozat nem volt hozható.

Ki kell írni egy új közgyűlést, amelyen ezen napirendi pontok szerepelnek.

 

Tehát amennyiben hasonló helyzet áll elő, akkor erre nagyon oda kell figyelni. Kérni kell egy új közgyűlés összehívását. Ha ezt a tulajdonosok az összes tulajdoni hányad szerinti10 %-a írásban jelzi a közös képviselő felé, akkor köteles a közös képviselő a kézhezvételtől számított 30 napon belüli időpontra kiírni a közgyűlést. A közgyűlés összehívását kérő tulajdonosok napirendi pont, ok és határozati javaslat formájában kérhetik írásban a közgyűlés összehívását.

 

 

süti beállítások módosítása